
Mahlepli Anne Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
- 50 gram margarin ya da tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Küçük bir kase peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- Susam
Mahlepli Anne Poğaçası Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına un hariç verilen bütün materyalleri alıp karıştırıyoruz.
- Unu denetimli bir formda ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle biraz açıyoruz.
- Ortasına peynirli maydanozlu karışımdan koyup kenarlarını içe gerçek kapatıp biçim veriyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçalarımızı diziyoruz.
- Kenarlarına ayırdığımız yumurta sarışını sürüp susam serperek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.