Mahlepli Çatal Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yada margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (üstüne)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı mahlep
- Kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Mahlepli Çatal Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumuşamış margarinimizi, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz, toz şeker ve mahlebimizi derince bir kapta karıştırıyoruz.
- Unumuzu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde beze alıp çubuk şekli veriyoruz.
- İki ucunu birleştirip tekrar uçlarından karşılıklı itiyoruz.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp parmak ucumuzla ortalarına çörek otu koyuyoruz
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk kadar pişiriyoruz. (süre fırına göre değişmektedir