Mahlepli Tuzlu Çubuk Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram yumuşamış margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- Alabildiği kadar un (3-4 su bardağı gibi)
- 1 yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
Mahlepli Tuzlu Çubuk Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına yumuşamış margarin, yumurta sarısı, sirke, su ve sıvı yağ konulup uygunca karıştırılır.
- Daha sonra üzerine tuz, şeker, mahlep ve kabartma tozu ek edilerek karıştırılır.
- Un da yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılıp, kenarları bıçak yardımı ile düzeltilerek şeritler halinde kesilip çubuk biçimleri verilir.
- Kesilen çubukların üzerine yumurta sarısı sürülür, sonra susam çörek otu serpilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika denetimli olarak pişirilir.