Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay barda sıvı yağ
- Bir yumurta akı (sarısı üzerine)
- Bir yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- Bir yemek kaşığı susam
- Bir tatlı kaşığı mahlep
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı şeker
- Bir çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Bir yumurta sarısı ve susam
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığı nda olan margarini geniş bir kaba alalım. Un hariç öbür tüm gereçleri ekleyelim. En son unu denetimli bir halde azar azar ekleyelim.
- Yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Güzelce yoğurup yağlı kağıt serilmiş tezgahta ortaya koyalım hamuru.
- Üzerine bir yağlı kağıt daha ekleyelim ve oklava ile açalım.
- Kurabiye şekillendirici ile formlar verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip 180° ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.