Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mahluta Çorbası

Mahluta Çorbası
0
42

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Mahluta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 küçük uzunluk havuç
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 bardak kaynar su
  • 1.5 çay kaşığı tuz
Meyanesi için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Mahluta Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Havuçları ve soğanları küp küp doğruyoruz.
  2. Düdüklü tencereye tüm materyalleri alıp ocağa alıyoruz.
  3. Ağzı kapalı formda 15-20 dakika pişiriyoruz.
  4. Ardından ağzını açıp havuçları denetim ediyoruz. Şayet havuçlar elimizle bastırınca olmuş demektir.
  5. Blenderdan geçiriyoruz.
  6. Ocağa alıp kaynatmaya devam ediyoruz.
  7. Bu esnada derin bir kaseye yumurta sarısını ve yoğurdu alıp düzgünce çırpıyoruz.
  8. Çorbadan bir kepçe alıp az az dökerek yoğurtlu karışıma ekliyoruz.
  9. En az 2-3 kepçe koyuyoruz bu biçimde.
  10. Ardından kaynamaya devam ederken bir tavaya yağı alıp salçayı ekliyoruz.
  11. Salçayı kavurduktan sonra içerisine baharatları ve nar ekşisini koyup biraz daha kavurup çorbaya ekliyoruz.
  12. Çorbayı bir iki taşım kaynatıp altını kapatıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Mahluta Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,431Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt