Mahluta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı mercimek
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 küçük uzunluk havuç
- 1 küçük uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 bardak kaynar su
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Mahluta Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçları ve soğanları küp küp doğruyoruz.
- Düdüklü tencereye tüm materyalleri alıp ocağa alıyoruz.
- Ağzı kapalı formda 15-20 dakika pişiriyoruz.
- Ardından ağzını açıp havuçları denetim ediyoruz. Şayet havuçlar elimizle bastırınca olmuş demektir.
- Blenderdan geçiriyoruz.
- Ocağa alıp kaynatmaya devam ediyoruz.
- Bu esnada derin bir kaseye yumurta sarısını ve yoğurdu alıp düzgünce çırpıyoruz.
- Çorbadan bir kepçe alıp az az dökerek yoğurtlu karışıma ekliyoruz.
- En az 2-3 kepçe koyuyoruz bu biçimde.
- Ardından kaynamaya devam ederken bir tavaya yağı alıp salçayı ekliyoruz.
- Salçayı kavurduktan sonra içerisine baharatları ve nar ekşisini koyup biraz daha kavurup çorbaya ekliyoruz.
- Çorbayı bir iki taşım kaynatıp altını kapatıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.