Makarna Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kelebek makarna
- 3 adet yumurta
- 3 adet yufka
- 1, 5su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- Maydanoz
- Peynir
Makarna Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle makarnamıza tuz atarak haşlıyoruz.
- Daha sonradan sıvı harcımızı yapıyoruz.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt serip 1 adet yufkamızı seriyoruz.
- Sosumuzdan her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
- Daha sonra 2. Yufkamızı da biraz büzüştürüp yerleştiriyoruz aynı şekilde sosumuzu sürüyoruz ve makarnamızın içine peynirli maydanozlu karışımı karıştırıp yufka tepsinin üzerine döküyoruz.
- Kalan sosumuzu aynı şekilde sürüyoruz.
- En son kalan yufkamızı da gelişi güzel serip tepsinin kenarlarından sarkan yufkayla kapatıyoruz ve sosumuzu sürüyoruz isterseniz sodada kullanabilirsiniz ben bu tarifte kullanmadım.
- 1 saat kadar sosunu çekmesi için bekletiyorum.
- Daha sonra 200 derecede 45 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra üzeri çok çıtır olur ise temiz bir örtü kapatıp yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun