Makarna Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket burgu makarna
- Haşlamak için su
- Yarım paket lor peyniri
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Makarna Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tencerenin içerisine makarnaları alalım ve yumuşayana kadar kaynatalım.
- Diğer bir yandan iç gerecimizi bir kabın içerisine alıp hoş bir biçimde harmanlayalım.
- Sosumuz için gerekli olan gereçleri de başka bi kapta karıştırıyoruz.
- Haşlanan makarnaları soğuk su ile şok ettikten sonra sosumuzu makarna ile buluşturup güzelce harmanlıyoruz.
- Geniş bir tavanın içerisine sıvı ya sürüyoruz.
- Makarnanın yarısını tavaya döküyoruz.
- Arasına gerecimizi koyuyoruz.
- Kalan makarnayı da üst tarafına döküyoruz.
- Böreğimizi artlı önlü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Enfes bir tat oluyor ???? deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????.