Makarna Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket nuh’un ankara fiyonklu makarna
- 400 gram yağsız dana kıyma
- 1 baş kuru soğan
- 1 orta boy kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 3 su bardağı su
Makarna Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin ortaboy tencereye 3 su bardağı kaynar su koyup 1 tatlı kaşığı tuz ,1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ilave edip fokurdayınca 1 paket fiyonklu makarnayı boşaltıp 15 ila 20 dak pişiriyoruz Dipnot: (ben makarnayı vitamin değeri kaçmasın diye süzmüyorum. )
- Makarna pişerken 400 gram kıymayı ,1 yemek kaşığı yağ ile kavurup ince doğranmış soğanı ekleyip karıştırıyoruz.
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber de ilave edip karıştırıyoruz.
- Diğer tarafta 2 diş sarımsağı iyice havanda dövüp 1 kase süzme yoğurt ile karıştırıp 1 çay kaşığı tuz ilave edip bekletiyoruz.
- Ortaboy tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı hafif kızdırıp 2 yemek kaşığı domates salçasını kavurup üzerine bir çay bardağı soğuk su ilave edip kaynatıyoruz .
- Bir iki tıklatıp ocağın atını kapatıyoruz yine orta boy tencereye 4 yemek kaşığı tereyağ koyup güzelce eritip köpürünce ocağın altını kapatıyoruz.
- Pişen makarnaya kavurduğumuz soğanlı kıymalı harcı karıştırıp servis tabağına alıp üzerine önce 3 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt sonra 3 yemek kaşığı domates salçası sosunu gezdirip en son üzerine kızdırılmış tereyağınızda ekleyip servis ediyoruz, afiyetler olsun.