elektronikci
FD Üye
Makarna Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paketten biraz fazla mantı makarna
- 200 gram kıyma
- 1 küçük soğan
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz, karabiber
- 1,5 kaşık kadar tereyağ
- Tereyağ
- Salça
- Yogurt
Makarna Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. Soğanı küçük küçük doğrayıp kıyma, tuz, karabiber, toz biber ile karıştırın.
- Makarnaların içini iç malzeme ile doldurun.
- Tencereye tereyağını alıp içini doldurduğunuz makarnaları koyup hafif kızaracak kadar kavurun.
- Üzeri geçecek kadar sıcak suyu döküp pişmeye bırakın. Kapağını yarım kapatabilirsiniz.
- Üzeri için salça ve tereyağını kavurup sulandırın ve az katı bir sos kaynatın.
- Bu sostan kaynayan makarnaya 2-3 kaşık eklerseniz lezzet verir.
- Makarnanın dibinde çok çok az su kalınca ocağı kapatın. Eğer eklediğiniz şu ile pişmemiş olursa sıcak su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz.
- Pişen makarnayı tabağa alıp ilk sıcağı geçince üzerine yoğurt ve salça gezdirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Makarna Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı