Makarna Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mantı makarnası
- 100 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- Karabiber, pul biber, tuz
- Maydanoz
- 2.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kase yoğurt
- 1 dış sarımsak
- Maydanoz
Makarna Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıymayı uygun bir kaba alın.
- Soğanı içine rendeleyin.
- Maydanozu ince ince doğrayıp ekleyin.
- Daha sonra tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.
- Makarnaların içini harçla doldurup cam fırın tepsisine dizin.
- Sos için tereyağını tencerede eritip salçayı ekleyin.
- 1 dk kavurduktan sonra su ve tuzunu ekleyip kaynatın.
- Ocaktan alıp makarnaların üzerini geçecek şekilde yavaşça dökün.
- 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurtla servis edin. Afiyet olsun şimdiden.