Makarna Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır mantı makarna
- 250-300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 10-15 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, pulbiber, karabiber
- Yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 4 su bardağı su
- Tuz, pulbiber, karabiber
Makarna Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma bir yoğurma kabına alınır, üzerine küçük küçük doğranmış soğan (çok küçük olması önemli, dilerseniz rendeleyebilirsiniz),ince ince doğranmış maydanoz, tuz, baharatlar konularak iyice yoğurulur.
- Yoğurduğumuz kıymalı harç, makarnaların içine, parmak ile ittirilerek doldurulur.
- 1 paket makarnanın 2/3’ü yeterli olacaktır.
- Doldurulmuş makarnalar, bir borcama ya da başka bir pişirme tepsisine özenle dizilir.
- Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağ konulur.
- Bir iki dakika orta ateşte çevirdikten sonra salçası eklenir, 1-2 dk kavuruyoruz.
- Daha sonra salçanın üzerine baharatları ve tuzu eklenir.
- Biraz da bu şekilde pişirdikten sonra 4 bardak suyu eklenir.
- Su kaynamaya başlayınca 1-2 dk kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Salçalı suyu, bir kepçe yardımı ile tepside dizili olarak bekleyen makarnaların üzerine yavaş yavaş şeklini bozmadan döküyoruz.
- 180 derecelik fırında 30 dk, yani makarnalar suyunu çekene kadar pişirilecektir.
- Bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
- Pişen makarnalar, fırından çıkarıldıktan sonra biraz demlendirilip, bekletilir.
- Makarnalar demlendikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, servis yapabilirsiniz, afiyet olsun .