Makarna Omlet Tanımı İçin Materyaller
- Sonraki güne kalmış makarna
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Maydanoz
- Tuz, karabiber
- Kırmızı toz biber, pul biber
- İsteğe bağlı ufalanmış beyaz peynir
- Tavayı yağlamak için tereyağ
Makarna Omlet Tanımı Yapılışı
- Derince bir kapta yumurtalarımızı, sütümüzü ve baharatlarımızı güzelce karıştırıyoruz.
- İnce kıyılmış maydanoz, isteğe bağlı olarak ufalanmış beyaz peyniri de ekleyip tekrar birbirine karıştırıyoruz.
- Akşamdan kalan makarnamızı da ekleyip tüm malzemeyi birbirine güzelce yediriyoruz.
- Tavamızı ısıtıp tereyağımızı ekliyoruz.
- Her yerine dağıttıktan sonra makarnamızı döküyoruz.
- Kaşıkla hafif üzerinden bastırarak düzeltiyoruz.
- Omlet yapar üzere ortada sallayarak bir 10 dakika kadar orta ateşte kızartıyoruz.
- Bir tabak yardımıyla aksine çevirip bir 10 dakikada öbür yüzünü kızartıyoruz.
- Servis tabağına alıp üzerine tekrar ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapıyoruz???? afiyet olsunnnnn????????????.