Makarna Salatası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket boncuk makarna
- Garnitür( ben meskende hazırladım 3 avuç bezelye, 1 havuç, 1 patates haşladım)
- 10 adet kornişon salatalık turşusu
- Bir tutam dereotu
- Mısır
- 2 -3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 7 kaşık yoğurt
- 4 kaşık mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Makarna Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Makarnayı bol suda haşlıyoruz tam haşlamayın biraz canlı kalsın ve soğumaya bırakıyoruz.
- Garnitür için havuç ve bezelyeyi üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra patatesi küçük küpler halinde doğrayıp ekliyoruz.
- Bezelye yumuşayınca hepsi olmuş oluyor.
- Sebzeler ve makarna haşlanırken bir taraftanda yoğurt, mayonez, sarımsak ,zeytinyağı ,baharatlar ve dereotunu derin ve büyük bir kasede güzelce çırpıyoruz.
- Haşlanmış ve ılınmış makarna ve garnitürümüzü de üzerine ekleyip güzelce harmanlıyoruz .
- Servis yapacağımız tabağımıza alıyoruz.
Makarna Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı