Makarna Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket boncuk makarna
- 4-5 adet kornişon turşu
- Dereotu
- Tuz
- 1 adet iri patates
- 2-3 adet havuç
- 1 kase bezelye
- 300 gram kadar yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
- Mayonez
Makarna Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarna her vakit pişirdiğimiz üzere haşlanıp, süzgeçten geçirilip, soğumaya bırakılır.
- Garnitürü ben konutta yapmayı tercih ettim, dilerseniz siz hazır kullanabilirsiniz. Meskende yapacağımız garnitür için, 1 tencereye su koyup, 2 çay kaşığı tuz atıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Bu sırada havuçlar ve patates ufak ufak kare formunda doğranır. Ben bezelyeleri yazdan dondurucuya atmıştım, onları kullandım.
- Önce havuç, akabinde patates ve son olarak bezelyeleri 2-3 dakika ortayla kaynayan suya atıyoruz.
- Haşlanan zerzevatları süzüp, makarna ile birleştiriyoruz.
- Bir kasede yoğurt yeterlice çırpılır, sarımsaklar dövülür, 1 çay kaşığı tuz ve mayonez eklenir. Hazırlanan bu sosta makarnanın üzerine dökülür.
- Son olarak dereotu ve kornişon turşu ufak ufak doğranıp makarnanın üzerine koyulur ve makarna yeterlice karıştırılır. Afiyet olsun