Kovid-19 pandemisi tekrar yükselişe geçerken, bize kendi konutlarımızda inançta olmaktan diğer seçenek bırakmıyor. Ve bu hala sevinçli bir vakte dönüştürülebilir. Katiyetle deneyebileceğimiz şeylerden biri de eğlenceli hafta sonu tanımlarıdır.
Kremasız mantarlı makarna, farklı mutfakları denemek isteyenler için mükemmel bir hafta sonu tanımlarından biridir. İster tam buğdaylı makarna kullanmanın ister olağan makarna, protein deposu mantarın tadına varacaksınız.
Kremasız mantarlı makarna tanımı
Materyaller
- 50 gr şitake mantarı (15 dakika ılık suda ıslatılmış)
- 100 gr istridye mantarı
- 100 gram dilimlenmiş taze mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı taze kekik yahut taze maydanoz (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket makarna (penne yahut linguine)
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Makarnayı tuzlu kaynar suda paketin üzerinde yazan mühlet kadar haşlayın. Makarna haşlanırken sosu hazırlayın.
Kalın tabanlı bir tencerede zeytinyağında soğan ve sarımsağı soteleyin, akabinde doğradığını mantarları ekleyin. Taze mantarlar hafif piştikten sonra shitake mantarını beklettiğiniz suyun bir kısmını ekleyin. Tuz, tereyağı ve otları ekleyin ve 5-6 dakika daha pişirin.
Makarnayı süzün ve sosa ekleyip karıştırın. Makarnayı tabaklara alıp taze karabiber çekerek servis edin.
Afiyet olsun…