Makarnadan Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kelebek makarna
- 3 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 500 gram beyaz peynir
- 1 bağ maydanoz
Makarnadan Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Makarnayı haşlayıp süzüyoruz.
- Süt,yağ ve yumurtaları tuz ekleyerek çırpıyoruz.
- Hazırladığımız bu sosun dörtte üçünü makarnaya ekleyip karıştırıyoruz.
- Kalan makarnayı ikinci kata yayıyoruz.
- Fırın tepsimizi yağlayıp birinci yufkayı seriyoruz.
- Yufkanın kenarları dışarıda kalacak.
- Üzerine soslu makarnanın yarısını alıp tepsiye yayıyoruz.
- İkinci yufkayı ikiye bölerek yarısını tepsinin üzerine kapatıyoruz ve peynirle maydanozu yayıyoruz.
- Başka yarım yufkayı da üzerine kaparak bu süreçler ortasında ayırdığımız sosla yufkaları ıslatıyoruz.
- Birinci yufkanın kenarda kalan kısımları bu etapta içe katlanıyor.
- Son yufkayla da en üstü kaparak kalan sosu en üste bir fırça marifetiyle yayıyoruz.
- 225 derecede orta bölmede yaklaşık bir saatin akabinde koca bir tepsi su böreğimiz hazır ????
- Fırından çıkarınca yeniden bir fırçayla biraz su sürerseniz böreğin üstü yumuşacık olacaktır. Ve tabi dinlendikçe de güzelleşecektir.
- Sonraki güne en hoş halini alıyor. Afiyetler olsun!.