Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Makarnadan Su Böreği

Makarnadan Su Böreği
0
25

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
makarnadan-su-boregi.jpg

Makarnadan Su Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket kelebek makarna
  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 500 gram beyaz peynir
  • 1 bağ maydanoz

Makarnadan Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Makarnayı haşlayıp süzüyoruz.
  2. Süt,yağ ve yumurtaları tuz ekleyerek çırpıyoruz.
  3. Hazırladığımız bu sosun dörtte üçünü makarnaya ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Kalan makarnayı ikinci kata yayıyoruz.
  5. Fırın tepsimizi yağlayıp birinci yufkayı seriyoruz.
  6. Yufkanın kenarları dışarıda kalacak.
  7. Üzerine soslu makarnanın yarısını alıp tepsiye yayıyoruz.
  8. İkinci yufkayı ikiye bölerek yarısını tepsinin üzerine kapatıyoruz ve peynirle maydanozu yayıyoruz.
  9. Başka yarım yufkayı da üzerine kaparak bu süreçler ortasında ayırdığımız sosla yufkaları ıslatıyoruz.
  10. Birinci yufkanın kenarda kalan kısımları bu etapta içe katlanıyor.
  11. Son yufkayla da en üstü kaparak kalan sosu en üste bir fırça marifetiyle yayıyoruz.
  12. 225 derecede orta bölmede yaklaşık bir saatin akabinde koca bir tepsi su böreğimiz hazır ????
  13. Fırından çıkarınca yeniden bir fırçayla biraz su sürerseniz böreğin üstü yumuşacık olacaktır. Ve tabi dinlendikçe de güzelleşecektir.
  14. Sonraki güne en hoş halini alıyor. Afiyetler olsun!.
Makarnadan Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt