Maklube (Bol Malzemeli) Tarifi İcin Malzemeler
*500 gram kuşbaşı doğranmış et
*2 su bardağı pirinc sıcak su+ haşladığımız eti suyu (Toplam 3 bardak su )
*78 adet biber
*1 adet patlıcan(buyuk olsun)
*4 adet orta boy patates
*23 adet domates
*Karabiber, tuz
Maklube (Bol Malzemeli) Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle etimizi haşlıyoruz iyice pişip yumuşadıktan sonra suyunu suzup uzerine biraz yağ dokup kavuruyoruz
*Diğer taraftan sebzelerimizi yıkıyoruz
*Patates, ve patlıcanı kup kup doğruyoruz ve kızartıyoruz
*Biberleri de kızartmayı unutmayalım!
*Boş bir tencereye etimizi koyuyoruz uzerine kızarttığımız sebzeleri ekliyoruz tuzumuzu atıyoruz
*Pirincimizi ayrı bir kapta kup doğradığımız domates ve karabiber, cok az tuz ile karıştırıyoruz ve sebzelerin ustune ekliyoruz
*Uzerine dolma taşı koyup suyunu da ekleyip kapağını kapatıyoruz kaynayıp suyunu cektiğinde taşı cıkarıyoruz kısık ateşte kaynatıyoruz
*500 gram kuşbaşı doğranmış et
*2 su bardağı pirinc sıcak su+ haşladığımız eti suyu (Toplam 3 bardak su )
*78 adet biber
*1 adet patlıcan(buyuk olsun)
*4 adet orta boy patates
*23 adet domates
*Karabiber, tuz
Maklube (Bol Malzemeli) Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle etimizi haşlıyoruz iyice pişip yumuşadıktan sonra suyunu suzup uzerine biraz yağ dokup kavuruyoruz
*Diğer taraftan sebzelerimizi yıkıyoruz
*Patates, ve patlıcanı kup kup doğruyoruz ve kızartıyoruz
*Biberleri de kızartmayı unutmayalım!
*Boş bir tencereye etimizi koyuyoruz uzerine kızarttığımız sebzeleri ekliyoruz tuzumuzu atıyoruz
*Pirincimizi ayrı bir kapta kup doğradığımız domates ve karabiber, cok az tuz ile karıştırıyoruz ve sebzelerin ustune ekliyoruz
*Uzerine dolma taşı koyup suyunu da ekleyip kapağını kapatıyoruz kaynayıp suyunu cektiğinde taşı cıkarıyoruz kısık ateşte kaynatıyoruz