Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube Bu Lezzet Pahabiçilmez Efsane

Maklube Bu Lezzet Pahabiçilmez Efsane
0
82

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
maklube-bu-lezzet-pahabicilmez-efsane.jpg

Maklube Bu Lezzet Pahabiçilmez Efsane Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk domates
  • 2 orta uzunluk patlıcan
  • 2 çorba kasesi pirinç
  • Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Üzeri için
  • 1 bardak et suyu bir bardak sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Zerzevatları kızartmak için zeytinyağ

Maklube Bu Lezzet Pahabiçilmez Efsane Tanımı Yapılışı

  1. Eti kızgın tencerede kavurup, 1 su ek ettim.
  2. Tuzunu atıp kaynamaya bırakıyoruz.(bu kademede isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz)etsuyundan başka bir bardak ayırdım.
  3. Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat bıraktım. Sonrasında yıkayıp süzdüm.
  4. Zerzevatları yuvarlak dilimleyip kızarttım. Domatesi çok az kızartıyoruz dağılmasın.
  5. Kenarları düz ve yüksek bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım ay halinde doğranmış soğanı ekleyip yavaşça soteledim haşlanmış eti de ekleyip 1-2 dk kavurdum.
  6. Ocaktan alıp, et ve soğanın üzerine sırasıyla: kızarmış domatesi, patatesi ve patlıcanı dizin. Ortalarına kesinlikle tuz ve baharatları serpin.
  7. Süzülmüş pirinci, sebzelerin üzerine döküp yayalım.
  8. Modül kesim tereyağı ekleyelim.
  9. Son olarak biraz daha tuz serpin ve üzerine çıkacak kadar et suyu ekleyip ocağa alın.
  10. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
  11. Suyunu çektikten sonra ağzını kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
  12. Birinci sıcağı çıkan yemeğin beş dak sonra düz servis tabağına karşıt çevirdim.
    ????dipnot:yemeği sıcak sıcak çevirirseniz yemek dağılır. ????.
    En üste kavrulmuş badem ve ince doğranmış maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
    Afiyet şifa olsun????❤
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt