
Maklube Bu Lezzet Pahabiçilmez Efsane Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk domates
- 2 orta uzunluk patlıcan
- 2 çorba kasesi pirinç
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
- 1 bardak et suyu bir bardak sıcak su
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Zerzevatları kızartmak için zeytinyağ
Maklube Bu Lezzet Pahabiçilmez Efsane Tanımı Yapılışı
- Eti kızgın tencerede kavurup, 1 su ek ettim.
- Tuzunu atıp kaynamaya bırakıyoruz.(bu kademede isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz)etsuyundan başka bir bardak ayırdım.
- Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat bıraktım. Sonrasında yıkayıp süzdüm.
- Zerzevatları yuvarlak dilimleyip kızarttım. Domatesi çok az kızartıyoruz dağılmasın.
- Kenarları düz ve yüksek bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım ay halinde doğranmış soğanı ekleyip yavaşça soteledim haşlanmış eti de ekleyip 1-2 dk kavurdum.
- Ocaktan alıp, et ve soğanın üzerine sırasıyla: kızarmış domatesi, patatesi ve patlıcanı dizin. Ortalarına kesinlikle tuz ve baharatları serpin.
- Süzülmüş pirinci, sebzelerin üzerine döküp yayalım.
- Modül kesim tereyağı ekleyelim.
- Son olarak biraz daha tuz serpin ve üzerine çıkacak kadar et suyu ekleyip ocağa alın.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çektikten sonra ağzını kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
- Birinci sıcağı çıkan yemeğin beş dak sonra düz servis tabağına karşıt çevirdim.
????dipnot:yemeği sıcak sıcak çevirirseniz yemek dağılır. ????.
En üste kavrulmuş badem ve ince doğranmış maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun????❤