![maklube-patatesli.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/22/maklube-patatesli.jpg)
Maklube (Patatesli) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı pirinç (Ilık suda 10 dk bekletilecek)
- 2 adet patates (Halka halka doğranıp kızartılacak)
- Tuz
- Tereyağı
- Sıcak su
Maklube (Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz. Suyunu süzüp yemeğimizi yapacağımız tenceremize alıp az bir yağda kavuruyoruz.
- Pirinçleri tekrar bir sudan geçirip yarısını etlerin üzerine yayalım. Onun üzerine ise kızarmış patatesleri boşluk kalmayacak halde dizip en üst katımıza da kalan pirinçleri döküp yaydıktan sonra üstlerine 3-4 kesim tereyağı dilimleyip koyalım.
- Son olarak pirinçlerin üzerlerini bir parmak geçecek formda sıcak su ekleyip kısık ateşte denetimli bir halde pişirelim.
- 20 dk dinlendikten sonra uygun bir kaba aksi çevirip yanına dilediğiniz yeşilliği ve yoğurdu bırak servis yapabilirsiniz … afiyetle ????
.