Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube (Patatesli)

Maklube (Patatesli)
0
15

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
maklube-patatesli.jpg

Maklube (Patatesli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç (Ilık suda 10 dk bekletilecek)
  • 2 adet patates (Halka halka doğranıp kızartılacak)
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Sıcak su

Maklube (Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz. Suyunu süzüp yemeğimizi yapacağımız tenceremize alıp az bir yağda kavuruyoruz.
  2. Pirinçleri tekrar bir sudan geçirip yarısını etlerin üzerine yayalım. Onun üzerine ise kızarmış patatesleri boşluk kalmayacak halde dizip en üst katımıza da kalan pirinçleri döküp yaydıktan sonra üstlerine 3-4 kesim tereyağı dilimleyip koyalım.
  3. Son olarak pirinçlerin üzerlerini bir parmak geçecek formda sıcak su ekleyip kısık ateşte denetimli bir halde pişirelim.
  4. 20 dk dinlendikten sonra uygun bir kaba aksi çevirip yanına dilediğiniz yeşilliği ve yoğurdu bırak servis yapabilirsiniz … afiyetle ????‍♀️.
Maklube (Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt