Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube Pilavı Tarifi

Maklube Pilavı Tarifi
0
25

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
maklube-pilavi-tarifi.jpg

Maklube Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 8 adet tavuk but
  • 3 adet orta uzunluk patates(patlıcanda kullanılabilir)
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı sıcak su

Maklube Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Butların derisini soyalım sonra bir tencereye alıp üzerini geçene kadar su ekleyelim.
  2. Tuzu da ek edip,bir iki taşım kaynatalım.
  3. Butların suyunu süzüp bir tencereye dizelim.
  4. Patatesleri küp küp doğrayalım. Bir tavada kızartalım.
  5. Kızarmış patatesleri butların üzerine dizelim.
  6. Soğanı da yarım ay halinde dilimleyip,patateslerin üzerine serpelim.
  7. Pirinci bir kaba alıp yeterlice yıkadıktan sonra suyunu süzüp,tenceremize pirinçleri de ekleyelim.
  8. Karabiberi de ekleyip butları haşladığımız suyu üzerine ekleyelim tuzu damak zevkinize nazaran ayarlayın.
Afiyet olsun ????????????.

Not:tarifi tercihe nazaran kuşbaşı et yada tavuk göğsüyle de yapabilirsiniz.

Maklube Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,848Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt