maklube nasıl yapılır
maklube tarifi oktay usta
maklube yemeği yapımı
maklube yemek tarifi
imagesmaklubetarifiresimli5ad42851852a1
Malzemeler :
750 gr Kuzu eti
2 kuru soğan
3 diş sarımsak
2 havuc
1 kase bezelye
4 patates
1 kg pirinc
1 corba kaşığı tereyağ
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Su
Tereyağ
Suslemek icin:
Yeşil salata
Havuc
Kırmızı lahana
Yoğurt
Hazırlanışı :
Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın Daha sonra uzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin Bir sure kavrulunca uzerine kup doğranmış havuc ve bezelyeyi ekleyerek biraz su verip pişirin
Diğer tarafta tereyağını eritin Uzerine pirinci ekleyerek kavurun
Tencereyi tereyağı ile yağlayın Tencereye bezelye,havuc ve etten oluşan karışımı alın Uzerine kavrulmuş olan pirinclerin bir ksımını ekleyin Daha sonraki kata onceden yarı kıvamda kızarttığınız halka patateslerin yarısını dizin Patatesin uzerine kalan piricin yarısını serpin Daha sonraki kata tekrar patates dizip uzerini pirinc ile kapatın Uzerine pişirecek kadar sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişirin(Altının yanmamasına ozen gosterin)
Bu arada maklubenin salata kısmını hazırlayın Pilav pişince genişce bir tencereye pilavı tenceresinden direkt olarak ters cevirin Daha sonra kenarlarına sırası ile salata malzemelerini ve yoğurdu dokerek servis yapın
maklube tarifi oktay usta
maklube yemeği yapımı
maklube yemek tarifi
imagesmaklubetarifiresimli5ad42851852a1
Malzemeler :
750 gr Kuzu eti
2 kuru soğan
3 diş sarımsak
2 havuc
1 kase bezelye
4 patates
1 kg pirinc
1 corba kaşığı tereyağ
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Su
Tereyağ
Suslemek icin:
Yeşil salata
Havuc
Kırmızı lahana
Yoğurt
Hazırlanışı :
Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın Daha sonra uzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin Bir sure kavrulunca uzerine kup doğranmış havuc ve bezelyeyi ekleyerek biraz su verip pişirin
Diğer tarafta tereyağını eritin Uzerine pirinci ekleyerek kavurun
Tencereyi tereyağı ile yağlayın Tencereye bezelye,havuc ve etten oluşan karışımı alın Uzerine kavrulmuş olan pirinclerin bir ksımını ekleyin Daha sonraki kata onceden yarı kıvamda kızarttığınız halka patateslerin yarısını dizin Patatesin uzerine kalan piricin yarısını serpin Daha sonraki kata tekrar patates dizip uzerini pirinc ile kapatın Uzerine pişirecek kadar sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişirin(Altının yanmamasına ozen gosterin)
Bu arada maklubenin salata kısmını hazırlayın Pilav pişince genişce bir tencereye pilavı tenceresinden direkt olarak ters cevirin Daha sonra kenarlarına sırası ile salata malzemelerini ve yoğurdu dokerek servis yapın