Maklube (Tavuklu) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet haşlanmış ve didiklenmiş tavuk
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 1 şu bardağı pirinç
- 2,5 buçuk bardak su (ben 1, 5 bardağını haşlanmış tavuk suyundan koydum )
- Tuz
- Sıvı yağ
Maklube (Tavuklu) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk etlerimizi haşlayıp didikleyelim ,azlığı çokluğu size kalmış.Tavukların tencerenizin tabanını kaplayacak kadar didiklenmiş tavuk kâfi.
- Tavukları didikleyelim ve biraz tuz ,pulbiber katıp tatlandıralım.
- Patateslerimizi ve patlıcanlarınızı küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım.
- Akabinde pirinçlerimizi suya koyalım ve nişastalarından ayrıksın diye.
- Artık birleştirme vakti.
- Tenceremizin tabanına tavuklarımızı yayalım ,üstüne kızarmış patateslerimizi ve onun üstüne patlıcanlarımızı koyalım.
- En son pirinçlemizi üstüne yayalım ve biraz tuz serpelim.
- Bir kaşığı aykırı tutup kaşığın üstünden suyumuzu dökelim.
- Buradaki maksat suyu direk bardakta dökerseniz pirinçler ve yemekler birbirine karışır kaşık yardımıyla hertarafına eşit dağıtmış olacağız.
- Kapağını kapatalım ve kısık ateşde pişene kadar yani suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu nasıl çektiğini anlamak için yemek kaşığının zıddıyla yani tutma yeriyle pilavınızın orta yerinden tabanına kadar saplayın ve su gözükmüyorsa pişmiş demektir.
- Pilavınızı demlemeye bırakalım ,ardından bir servis tabağını üstüne kapatıp karşıt çevirelim.
Afiyet olsun.