iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler Pilav için;
*3 patlıcan
*4 kapya biber
*5 küçük soğan
*3 kabak
*2 su bardağı pirinç
*1 tavuk göğsü
*Tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Salatası için;
*İstediğiniz miktarda salata malzemesi kullanabilirsiniz Kış için ayrı yaz için ayrı malzemeler kullanılıyor
*Püf noktası salataya azıcık zeytinyağı koyun
*Yoğurt ve sarımsak
Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinci yıkıyoruz sonra üstüne tuz ve karabiberi atıp harmanlayıp bir kenara bırakıyoruz Sonra tavuk etimizi (kırmızı etimizi) kuşbaşından daha küçük doğrayıp yıkıyoruz Orta boy bir tencerede haşlıyoruz Tavukları süzüp kenara alıyoruz, suyunu dökmüyoruz
Patlıcanları, biberleri, soğanları, kabakları fotoğraflarda gördüğümüz gibi doğruyoruz Soğanı, pul biber ve karabiberle harmanlayıp kızartıyoruz Kızartma işimiz bittikten sonra orta boy bir tencereye kuşbaşı etleri döküyoruz ve içine iyice bastırıyoruz Ardından sırasıyla patlıcan, kabak, biber, soğanı güzelce diziyoruz Üstüne karabiberli pirincimizi ekleyip yine üstüne bastırıyoruz Onun üstüne de tereyağımızı parçalara bölüp atıyoruz Haşladığımız tavuğumuzun suyunu da üzerine yavaşça ekliyoruz Tenceremizin ağzını kapatıyoruz En kısık ateşte en küçük ocakta pirinçlerin görünen kısmı kuruyana kadar pişiriyoruz Mümkünse hiç kapağı açmayalım Bir yandan salatamızı ve sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz Maklubemiz piştikten sonra ocaktan alıyoruz ve yaklaşık 30 dk dinlendiriyoruz Fırın tepsimize yahut ne tür bir tepsi kullanacaksanız onun ortasını tenceremizin üstüne kapatıyoruz ve yavaşça ters çeviriyoruz ama hemen tencereyi kaldırmıyoruz Önce sağ sol yapalım ki pirinçler dağılmasın Sonra kişiye göre bir salata bir yoğurt olarak servis yapalım Afiyet olsun
*3 patlıcan
*4 kapya biber
*5 küçük soğan
*3 kabak
*2 su bardağı pirinç
*1 tavuk göğsü
*Tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Salatası için;
*İstediğiniz miktarda salata malzemesi kullanabilirsiniz Kış için ayrı yaz için ayrı malzemeler kullanılıyor
*Püf noktası salataya azıcık zeytinyağı koyun
*Yoğurt ve sarımsak
Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinci yıkıyoruz sonra üstüne tuz ve karabiberi atıp harmanlayıp bir kenara bırakıyoruz Sonra tavuk etimizi (kırmızı etimizi) kuşbaşından daha küçük doğrayıp yıkıyoruz Orta boy bir tencerede haşlıyoruz Tavukları süzüp kenara alıyoruz, suyunu dökmüyoruz
Patlıcanları, biberleri, soğanları, kabakları fotoğraflarda gördüğümüz gibi doğruyoruz Soğanı, pul biber ve karabiberle harmanlayıp kızartıyoruz Kızartma işimiz bittikten sonra orta boy bir tencereye kuşbaşı etleri döküyoruz ve içine iyice bastırıyoruz Ardından sırasıyla patlıcan, kabak, biber, soğanı güzelce diziyoruz Üstüne karabiberli pirincimizi ekleyip yine üstüne bastırıyoruz Onun üstüne de tereyağımızı parçalara bölüp atıyoruz Haşladığımız tavuğumuzun suyunu da üzerine yavaşça ekliyoruz Tenceremizin ağzını kapatıyoruz En kısık ateşte en küçük ocakta pirinçlerin görünen kısmı kuruyana kadar pişiriyoruz Mümkünse hiç kapağı açmayalım Bir yandan salatamızı ve sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz Maklubemiz piştikten sonra ocaktan alıyoruz ve yaklaşık 30 dk dinlendiriyoruz Fırın tepsimize yahut ne tür bir tepsi kullanacaksanız onun ortasını tenceremizin üstüne kapatıyoruz ve yavaşça ters çeviriyoruz ama hemen tencereyi kaldırmıyoruz Önce sağ sol yapalım ki pirinçler dağılmasın Sonra kişiye göre bir salata bir yoğurt olarak servis yapalım Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.