Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube

Maklube
0
18

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
maklube.jpg

Maklube Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet but kuşbaşı doğranmış (Önceden haşlanmış )
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta uzunluk kase pirinç
  • Ben butları haşladığım suyu ekledim
  • Pirincin 2 katı kadar su (2 kase)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zerzevatları kızartmak için sıvı yağ
  • İsteğe bağlı ek olarak 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber de koyulabilir

Maklube Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle zerzevatları yıkayıp küp küp doğrayalım.
  2. Kızartma için sıvı yağı tavaya koyup ısıtalım ve zerzevatları tek tek kızartalım.
  3. Akabinde tencereye evvelce haşlanmış olan butları koyalım üzerine kızarttığımız zerzevatları dizelim.
  4. Sonra pirinci yıkayıp üzerine tuz karabiber ekleyip karıştıralım.
  5. Sebzelerin üzerine yayalım akabinde üzerine yavaşça tavuk suyunu ek edelim. Ocağa koyalım kaynadıktan sonra altını kısalım.
  6. Piştikten sonra 5 dakika kadar bekletelim. Düzgünce demlensin.
  7. Daha sonra servis tabağını tencerenin ağız kısmına kapatıp tek atakta çevirelim ayran ???? salata ???? ile servis edelim. Afiyet olsun ????????.
 
858,496Konular
981,849Mesajlar
29,895Kullanıcılar
HAD3SSon üye
Üst Alt