Maklube Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet but kuşbaşı doğranmış (Önceden haşlanmış )
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet orta uzunluk kase pirinç
- Ben butları haşladığım suyu ekledim
- Pirincin 2 katı kadar su (2 kase)
- Karabiber
- Tuz
- Zerzevatları kızartmak için sıvı yağ
- İsteğe bağlı ek olarak 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet biber de koyulabilir
Maklube Tanımı Yapılışı
- Öncelikle zerzevatları yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Kızartma için sıvı yağı tavaya koyup ısıtalım ve zerzevatları tek tek kızartalım.
- Akabinde tencereye evvelce haşlanmış olan butları koyalım üzerine kızarttığımız zerzevatları dizelim.
- Sonra pirinci yıkayıp üzerine tuz karabiber ekleyip karıştıralım.
- Sebzelerin üzerine yayalım akabinde üzerine yavaşça tavuk suyunu ek edelim. Ocağa koyalım kaynadıktan sonra altını kısalım.
- Piştikten sonra 5 dakika kadar bekletelim. Düzgünce demlensin.
- Daha sonra servis tabağını tencerenin ağız kısmına kapatıp tek atakta çevirelim ayran ???? salata ???? ile servis edelim. Afiyet olsun ????????.