Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube

Maklube
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
maklube.jpg

Maklube Tanımı İçin Gereçler

  • 500 kilo dana kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yağ

Maklube Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçleri 10 dk kadar suda bekletip güzelce yıkayalım.
  2. Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayalım.
    Akabinde etimizi 2-3 bardak su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
  3. Düzgünce pişen etlerimizi kenara alıyoruz. Suyumuzu dökmüyoruz.
  4. Tıpkı tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyup yağ gereğince ısındığında etlerimizi koyup güzelce kavuruyoruz.
  5. Akabinde yemeklik doğranan soğanları ekleyip 3-4 dk kavuruyoruz.
  6. Yemeklik doğranmış domatesleri de ekleyip 3-4dk kavurduktan sonra etli karışımı güzelce kasığın zıddı ile düzleyip pirinçleri ekleyelim.
  7. Akabinde et suyu +sıcak sudan toplamda 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kapta karıştırıp tencereye ekleyelim.
  8. Suyunu çekene kadar pişirelim. 15 dk çekti benim ocağımda. Dinlenen yemeğimizi.
    Büyük bir tepsinin yahut tabağın üstüne karşıt çeviriyorum. Şimdiden afiyet olsun!.
    #maklube #tarif #food #i.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt