
Maklube Tanımı İçin Gereçler
- 500 kilo dana kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yağ
Maklube Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pirinçleri 10 dk kadar suda bekletip güzelce yıkayalım.
- Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayalım.
Akabinde etimizi 2-3 bardak su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. - Düzgünce pişen etlerimizi kenara alıyoruz. Suyumuzu dökmüyoruz.
- Tıpkı tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyup yağ gereğince ısındığında etlerimizi koyup güzelce kavuruyoruz.
- Akabinde yemeklik doğranan soğanları ekleyip 3-4 dk kavuruyoruz.
- Yemeklik doğranmış domatesleri de ekleyip 3-4dk kavurduktan sonra etli karışımı güzelce kasığın zıddı ile düzleyip pirinçleri ekleyelim.
- Akabinde et suyu +sıcak sudan toplamda 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kapta karıştırıp tencereye ekleyelim.
- Suyunu çekene kadar pişirelim. 15 dk çekti benim ocağımda. Dinlenen yemeğimizi.
Büyük bir tepsinin yahut tabağın üstüne karşıt çeviriyorum. Şimdiden afiyet olsun!.
#maklube #tarif #food #i.