Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube

Maklube
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
maklube.jpg

Maklube Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 4 bardak pirinç
  • 4 orta uzunluk patates
  • 400 gram mantar
  • 4 adet patlıcan
  • Tuz
  • Karabiber

Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Eti tencereye koyup haşlama olarak pişirip suyunu süzelim suyunu pilava kullanacağız.
  2. Patatesleri soyup yıkayıp halka halka bölelim kızartalım 2 ye bölelim.
  3. Patlıcanları yıkayıp alaca soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda 10 dk bekletelim suyunu süzüp kızartıp 3 e bölelim.
  4. Mantarları ister kabuğunu soyup doğrayın isterseniz yıkayın doğrayın küçük bir tencerede 2 bardak suyla haşlayalım kaynamaya başladıktan 5 dk sonra süzelim suyunu atmayalım kullanacağız. Mantarları 2 ye bölelim.
  5. Pirinci sıcak su ile ıslatalım içine 1 kaşık tuz atıp 15 dk bekleyelim sonra yıkayıp süzelim. 2 ye bölelim.
  6. Bir tepsiye tencenizi ayarlayın ortasında kalacak üzere sonra bu tencereye birinci olarak haşlanmış etlerin yarısını dizelim.
  7. Üstüne patlıcandan serelim ve mantarın yarısını serip patateslerin 1 kısmını dizelim .
  8. Sonra pirinçin bir kısmını serelim, üstüne kalan etleri serelim, mantarı ve patlıcanıda serdikten sonra kalan pirinçi serelim ,üstüne kalan patlıcanı ve son olarak en üste patatesleri dizelim.
  9. Mantar suyunu ve et suyunu birbirine karıştıralım ölçelim.
  10. Pirinci ölçtüğümüz bardakla 6 bardak gelecek biçimde şayet eksikse eksiği kadar sıcak su ek edelim .
  11. Bu karışıma 1 yemek kaşığı tuz, 1. 5 çay kaşığı karabiberi karıştıralım ve suyu tencereye ek edelim.
  12. Kaynayan kadar yüksek ateşte kaynayınca altı kısık bir formda suyunu çekene kadar pişirelim.
  13. Altını kapattıktan sonra 5 dk dinlensin sonra ayarladığınız tepsiye aykırı formda çevirin ,en az 15 dk bu türlü açmadan demlensin.
  14. Açmanıza yakın tepsinin etrafına nasıl salata seviyorsanız onu yapıp bölüştürün yoğurdu da birebir biçimde bölüştürün tencereyi kaldırın görüntü muazzam.
Afiyet şifa olsun ????.

Not: Tuzu kendinize nazaran ayarlayınız patates ve pirinçin çekeceğinide hesaplayarak.

Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt