
Maklube Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kuşbaşı et
- 4 bardak pirinç
- 4 orta uzunluk patates
- 400 gram mantar
- 4 adet patlıcan
- Tuz
- Karabiber
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti tencereye koyup haşlama olarak pişirip suyunu süzelim suyunu pilava kullanacağız.
- Patatesleri soyup yıkayıp halka halka bölelim kızartalım 2 ye bölelim.
- Patlıcanları yıkayıp alaca soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda 10 dk bekletelim suyunu süzüp kızartıp 3 e bölelim.
- Mantarları ister kabuğunu soyup doğrayın isterseniz yıkayın doğrayın küçük bir tencerede 2 bardak suyla haşlayalım kaynamaya başladıktan 5 dk sonra süzelim suyunu atmayalım kullanacağız. Mantarları 2 ye bölelim.
- Pirinci sıcak su ile ıslatalım içine 1 kaşık tuz atıp 15 dk bekleyelim sonra yıkayıp süzelim. 2 ye bölelim.
- Bir tepsiye tencenizi ayarlayın ortasında kalacak üzere sonra bu tencereye birinci olarak haşlanmış etlerin yarısını dizelim.
- Üstüne patlıcandan serelim ve mantarın yarısını serip patateslerin 1 kısmını dizelim .
- Sonra pirinçin bir kısmını serelim, üstüne kalan etleri serelim, mantarı ve patlıcanıda serdikten sonra kalan pirinçi serelim ,üstüne kalan patlıcanı ve son olarak en üste patatesleri dizelim.
- Mantar suyunu ve et suyunu birbirine karıştıralım ölçelim.
- Pirinci ölçtüğümüz bardakla 6 bardak gelecek biçimde şayet eksikse eksiği kadar sıcak su ek edelim .
- Bu karışıma 1 yemek kaşığı tuz, 1. 5 çay kaşığı karabiberi karıştıralım ve suyu tencereye ek edelim.
- Kaynayan kadar yüksek ateşte kaynayınca altı kısık bir formda suyunu çekene kadar pişirelim.
- Altını kapattıktan sonra 5 dk dinlensin sonra ayarladığınız tepsiye aykırı formda çevirin ,en az 15 dk bu türlü açmadan demlensin.
- Açmanıza yakın tepsinin etrafına nasıl salata seviyorsanız onu yapıp bölüştürün yoğurdu da birebir biçimde bölüştürün tencereyi kaldırın görüntü muazzam.
Not: Tuzu kendinize nazaran ayarlayınız patates ve pirinçin çekeceğinide hesaplayarak.
Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı