
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk (Parçalanmış)
- 4 su bardağı pirinç
- 2 adet domates
- 2 adet patlıcan
- 6 adet biber
- Sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı yağ
Maklube Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Parçalanmış tavukları yağ koyduğunuz tencereye yerleştirin ve kısık ateşte kızarana kadar pişirin.
- Tavuklar pişerken patlıcan ve biberi kızartmalık olarak doğrayın ve kızartın.
- Pirinçlerinizi bir kaba alın ve sıcak suda dinlendirin.
- O sırada tavuklarınız kızarmış olacaktır.
- Tavukların üzerine kızarttığınız patlıcan ve biberi güzelce yerleştirin.
- Pirincinizi bir tencerede hafif yağ ile kavurun ve pirinçleri de tavuk patlıcan ve biberin üzerine dökün yerleştirin.
- Pirinci yarım parmak geçecek kadar su ekleyin ama kısım kısım koyun.
- İlk koymanız da tuz ile karıştırın onu ilave edin.
- Sonra pirinci 1 parmak geçesiye kadar daha ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişsin.
- Sonra geniş bir tepsiyi kapak gibi koyun ve ters çevirin görünüşü zaten güzel oluyor ama dilediğiniz gibi görünüşünü hafif baharat yada yeşillik ile süsleyin şimdiden afiyet olsun.