Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube

Maklube

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
maklube.jpg

Maklube Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg et
  • 3 bardak pirinç
  • 1 büyük patlıcan
  • 2 havuç
  • 4 patates
  • 10 tane sivri biber
  • Tuz

Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Et düdüklü tencereye alınır yumuşayana kadar düzgünce haşlanır.
  2. Pirinçler derin bir kaba alınıp sıcak su ile ıslanmaya bırakılır.
  3. Sebzeler temizlenip minik minik doğranarak sıra ile kızartılır.
  4. Tencereye yağ alınıp içine sıcak suda en az 15 dakika bekletilip süzülmüş pirinç konulup uygunca kavrulur.
  5. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su konup tuz atılır.
  6. Pilav piştikten sonra öncelikle et alta gelecek biçimde kalıp yada tencerenin tavanına yayılır.
  7. Pirinç ikiye ayrılır birazı etin üzerine boşluk kalmayacak halde bastırılır.
  8. Kızartmalar güzelce karıştırılıp pilavın üzerine eklenir.
  9. Geri kalan pilav ile üzeri kapatılıp güzelce bastırılır.
  10. Kalıp karşıt çevirilir. Pilavınız hazır afiyet olsun ????????
Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt