teknolojiuzmani
FD Üye
Maklube Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg et
- 3 bardak pirinç
- 1 büyük patlıcan
- 2 havuç
- 4 patates
- 10 tane sivri biber
- Tuz
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Et düdüklü tencereye alınır yumuşayana kadar düzgünce haşlanır.
- Pirinçler derin bir kaba alınıp sıcak su ile ıslanmaya bırakılır.
- Sebzeler temizlenip minik minik doğranarak sıra ile kızartılır.
- Tencereye yağ alınıp içine sıcak suda en az 15 dakika bekletilip süzülmüş pirinç konulup uygunca kavrulur.
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar su konup tuz atılır.
- Pilav piştikten sonra öncelikle et alta gelecek biçimde kalıp yada tencerenin tavanına yayılır.
- Pirinç ikiye ayrılır birazı etin üzerine boşluk kalmayacak halde bastırılır.
- Kızartmalar güzelce karıştırılıp pilavın üzerine eklenir.
- Geri kalan pilav ile üzeri kapatılıp güzelce bastırılır.
- Kalıp karşıt çevirilir. Pilavınız hazır afiyet olsun ????????