Maklube Tanımı İçin Malzemeler
Et yemeği için;
- 700 gram kuşbaşı et (Kişi sayısına nazaran ayarlayın)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 7-8 adet büyük uzunluk patates
- 2-3 adet patlıcan
- Sıvı yağ
- 2 bardak pilavlık
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 adet havuç
- 3 adet salatalık
- 4-5 adet domates
- 1 demet marul
- 1 kase yoğurt
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremizi yüksek ateşte ısıtıyoruz, yağımızı koyuyoruz, etlerimizi koyup kavuruyoruz. Kapağını kapatıp pişirmeye devam ediyoruz. Salçasını ve biberleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz,.
- Baharatlarını, tuzunu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz,.
- Kavrulan etlerimizin altını kapatıp diğer bir tarafta ince ve yuvarlak kestiğimiz patatesleri kızartıyoruz.
- Patlıcanları da yuvarlak formda kesip onları da kızartıyoruz, pilavımız için tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ alıp eritiyoruz.
- Pirinçlerimizi kavurup üzerini geçecek kadar sıcak suyunu koyuyoruz. Tuzunu ek edip kısık ateşte demliyoruz, ben bütün malzemeyi farklı başka yaptım, isterseniz eti kavurup kızartılan patates patlıcan üzere zerzevatları ekleyip pilavını da birebir tencerede pişirebilirsiniz.
- Şekillendirmek için farklı bir tencereye etlerimizi koyuyoruz.
- Üzerine patatesleri, patlıcanları koyuyoruz, demlenen pilavımızı da ekleyip yavaşça bastırıyoruz.
- Büyükçe bir tepsiye aykırı çevirip yavaşça çıkarıyoruz.
- Salatası için; havuçları rendeliyoruz, öteki malzemeleride ince ince doğruyoruz, yoğurda tuzunu ek edip karıştırıyoruz, tepsinin kenarına istediğimiz sırayla diziyoruz. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????