Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Maklube

Maklube
0
99

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Maklube Tanımı İçin Malzemeler


Et yemeği için;
  • 700 gram kuşbaşı et (Kişi sayısına nazaran ayarlayın)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Kızartma için ;
  • 7-8 adet büyük uzunluk patates
  • 2-3 adet patlıcan
  • Sıvı yağ
Pilavı için;
  • 2 bardak pilavlık
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Salatası için;
  • 3-4 adet havuç
  • 3 adet salatalık
  • 4-5 adet domates
  • 1 demet marul
  • 1 kase yoğurt

Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tenceremizi yüksek ateşte ısıtıyoruz, yağımızı koyuyoruz, etlerimizi koyup kavuruyoruz. Kapağını kapatıp pişirmeye devam ediyoruz. Salçasını ve biberleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz,.
  2. Baharatlarını, tuzunu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz,.
  3. Kavrulan etlerimizin altını kapatıp diğer bir tarafta ince ve yuvarlak kestiğimiz patatesleri kızartıyoruz.
  4. Patlıcanları da yuvarlak formda kesip onları da kızartıyoruz, pilavımız için tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ alıp eritiyoruz.
  5. Pirinçlerimizi kavurup üzerini geçecek kadar sıcak suyunu koyuyoruz. Tuzunu ek edip kısık ateşte demliyoruz, ben bütün malzemeyi farklı başka yaptım, isterseniz eti kavurup kızartılan patates patlıcan üzere zerzevatları ekleyip pilavını da birebir tencerede pişirebilirsiniz.
  6. Şekillendirmek için farklı bir tencereye etlerimizi koyuyoruz.
  7. Üzerine patatesleri, patlıcanları koyuyoruz, demlenen pilavımızı da ekleyip yavaşça bastırıyoruz.
  8. Büyükçe bir tepsiye aykırı çevirip yavaşça çıkarıyoruz.
  9. Salatası için; havuçları rendeliyoruz, öteki malzemeleride ince ince doğruyoruz, yoğurda tuzunu ek edip karıştırıyoruz, tepsinin kenarına istediğimiz sırayla diziyoruz. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ✨????
Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Maklube (Sebzeli Pilav) Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo yakın modül et (Tavukta olur)8 adet biber5 adet patates2 adet patlıcan (İsteğe bağlı)1 tane domates1 avuç nohutYarım kilo pirinçTatlı kaşığı dolusu beştürlü baharat1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı karabiber Maklube (Sebzeli Pilav)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Maklube Tanımı İçin Malzemeler 2 tane orta havuç3 tane orta uzunluk patlıcan3 tane orta uzunluk patates2 modül tavuk göğsü2 su bardağı pirinç1 adet et bulyon Maklube Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pirincimizi az yağda tuzla kavurup, sıcak suyumuzu koyuyoruz ve bir tane et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Damak Şenlendiren Maklube Tanımı İçin Materyaller ️1 kilo kuşbaşı et️3 adet büyük uzunluk patates️2 adet patlıcan️1,5 su bardağı pirinç️Üzerini örtecek kadar haşlanmış et suyu️1 tatlı kaşığı tuz Damak Şenlendiren Maklube Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle kuşbaşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Maklube Bu Lezzet Pahabiçilmez Efsane Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana kuşbaşı1 orta uzunluk soğanYarım çay bardağı zeytinyağı2 orta uzunluk patates2 orta uzunluk domates2 orta uzunluk patlıcan2 çorba kasesi pirinçTuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber Üzeri için 1 bardak et suyu bir bardak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Maklube Tanımı İçin Gereçler 500 kilo dana kuşbaşı2 yemek kaşığı tereyağ1 su bardağı su1 adet soğan1 adet domates1 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı pirinç4 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuzYağ Maklube Tanımı Yapılışı Öncelikle pirinçleri 10 dk kadar suda bekletip güzelce yıkayalım. Soğanı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt