teknolojiuzmani
FD Üye
Maklube Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane orta havuç
- 3 tane orta uzunluk patlıcan
- 3 tane orta uzunluk patates
- 2 modül tavuk göğsü
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet et bulyon
Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirincimizi az yağda tuzla kavurup, sıcak suyumuzu koyuyoruz ve bir tane et bulyon atıyoruz, pilavımız pişince demlenmesi için bez yardımıyla sarıp köşeye kaldırıyoruz.
- Sonra halka halka doğradığımız materyallerimizi az yağda patlıcanları havuçlarımızı patateslerimizi kızartıyoruz tuzlayıp, en son kuş başı doğradığımız tavuk göğsümüze biraz tuz ve toz kırmızı biber ekleyip kavuruyoruz.
- Sonra ocaktan aldığımız tencerede sırasıyla tavukların üstüne patatesleri, havuçları ve patlıcanları diziyoruz, en son pilavımızı alıp döküyoruz bastırıyoruz.
- Servis edeceğimiz vakit bir tepsiye karşıt çevirip, tencerenin üstüne biraz vurup, sunum yapıyoruz afiyet olsun.