Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet muz
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
- 2 paket kare sütlü çikolata 160gr
- 1 çay bardağı süt
- Çekilmiş ceviz
Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- En başka kekimizi pişirelim yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Sütü ekleyelim çırpalım. Un nişasta kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip karıştıralım. Sıvı bir hamur elde edeceksiniz.
- 180 derece fırında kekimiz olana kadar pişirelim. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince 1 çay bardağı süt ile ıslatalım. Bir yandan muhallebimizi yapalım. Vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri küçük bir tencere de birleştirelim ve pişirelim.
- Pişen muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım. Soğuk kekin üzerine muhallebimizi dökelim. Mumları ikiye bölüp dizelim. Porsiyonluk olarak ayarlayalım.
- Kremayı ısıtalım içine çikolataları atalım eriyene kadar karıştıralım soğuyana kadar bekleyelim. Pastanızı buz dolabında 30 dakika dinlendirelim soğuyan çikolatayı pastamızın üzerine dökelim.
- Buz dolabında 2-3 saat dinlendikten sonra üzerine çekilmiş ceviz serpelim servis edelim. Afiyet olsun.