Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Malaga Pasta

Malaga Pasta
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
malaga-pasta.jpg

Malaga Pasta Tanımı İçin Gereçler


Kek için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet krem şanti
  • 12 adet muz (elimde 8 muz vardi bu materyalle 12 kisilik tatlı çıkıyor)
  • 1 çay bardağı ıslatmak için süt
Çikolata sos için;
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 150 gram bitter çikolata
Süslemek için;
  • Fındık, fıstık, antep fıstığı dileğe nazaran

Malaga Pasta Tanımı Yapılışı

  1. Kek için evvel yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım.
  2. Süt ,sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  3. Akabinde un ,kakao, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyip kek karışımına ekliyoruz ve düşük ayarda çok az karıştırıyoruz.
  4. Yağladığımız dikdörtgen borcama 170 derece evvelden ısınmış fırınımıza alt üst ayarda denetimli formda 20 dk pişirelim.Kürdan testi yapmadan çıkartmayın.
  5. Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
  6. Tereyağı ve krem santi hariç tüm gereçleri tencereye alıp çırpıştırıcı ile çırpalım .
  7. Akabinde ocağa alalım kaynadıktan sonra içerisine tereyağ atalım karıştıralım yeterlice yedirelim.
  8. Akabinde kremamızın ılıması için kenara koyalım.
  9. Krem şantiyi atıp mikserle karıştıralım.
  10. Soğumuş kekimizin üzerine soğuk süt ile ıslatalım.
  11. Akabinde 5- 10 dk sonra kremamızı dökelim ,her yerine eşit biçimde düzleyelim.
  12. Üzerlerine muzları bütün yahut yarım biçimde dizelim.
  13. En üstüne çikolata sosumuz için kremamızı tavaya alıp ısıtalım (kaynatmayalım) içerisine bitter çikolatamızı ek edip üzerine gezdirelim .
  14. İstenilen halde süsleyelim. 2 -3 saat dolapta dinlendirelim.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt