Malaga Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarisi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 poşet krem şanti
- 12 adet muz (elimde 8 muz vardi bu materyalle 12 kisilik tatlı çıkıyor)
- 1 çay bardağı ıslatmak için süt
- 1 kutu krema (200 ml)
- 150 gram bitter çikolata
- Fındık, fıstık, antep fıstığı dileğe nazaran
Malaga Pasta Tanımı Yapılışı
- Kek için evvel yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım.
- Süt ,sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Akabinde un ,kakao, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyip kek karışımına ekliyoruz ve düşük ayarda çok az karıştırıyoruz.
- Yağladığımız dikdörtgen borcama 170 derece evvelden ısınmış fırınımıza alt üst ayarda denetimli formda 20 dk pişirelim.Kürdan testi yapmadan çıkartmayın.
- Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
- Tereyağı ve krem santi hariç tüm gereçleri tencereye alıp çırpıştırıcı ile çırpalım .
- Akabinde ocağa alalım kaynadıktan sonra içerisine tereyağ atalım karıştıralım yeterlice yedirelim.
- Akabinde kremamızın ılıması için kenara koyalım.
- Krem şantiyi atıp mikserle karıştıralım.
- Soğumuş kekimizin üzerine soğuk süt ile ıslatalım.
- Akabinde 5- 10 dk sonra kremamızı dökelim ,her yerine eşit biçimde düzleyelim.
- Üzerlerine muzları bütün yahut yarım biçimde dizelim.
- En üstüne çikolata sosumuz için kremamızı tavaya alıp ısıtalım (kaynatmayalım) içerisine bitter çikolatamızı ek edip üzerine gezdirelim .
- İstenilen halde süsleyelim. 2 -3 saat dolapta dinlendirelim.