Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane muz
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt (150 ml bardak ölçüm)
- 4 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 poşet toz şanti
- 2 yemek kaşığı krema
- 200 ml krema
- 200 gr sütlü çikolata
- Beyaz çikolata
- Antep fıstığı
Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremamızı hazırlayalım çünkü 4-5 saat dinlenmesi gerekiyor.
- Tenceremize süt ,yumurta sarısı ,un ,nişasta ,toz şekeri ilave edip kısık ateşte durmadan koyulaşana kadar karıştıralım.
- Ocağı kapatıp üzerine tereyağ ve vanilya ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
- Streçleyip önce 1 saat oda sıçaklığında sonra buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
- Kıvamını alan kremanın üzerine bir poşet krem şanti koyup 3-4 dakika mikserle çırpalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı krema ekleyip 1 dakika karıştıralım.
- Üzeri için:200 ml sıvı krema 1 yemek kaşığı kakao ısıtalım ( kaynatmıyoruz)
- Üzerine 200 gram sütlü çikolatayı koyup eriyene kadar karıştıralım ve kenara alalım ( arada kabuk bağlamaması için gidip gelip karıştıralım).
- Kekin yapılışıerin bir kabın içerisine yumurta toz şeker ekleyip beyazlaşana kadar çırpalım.
- Üzerine süt sıvı yağ vanilya koyup biraz daha çırpalım.
- En son un kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip çırpalım 1-2 dakika yeterli. Yağlanmış borcama kek harcımızı dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında pişirelim.
- Kekimiz ılıdıktan sonra bir çay bardağı süt gezdirelim üzerine.
- Kekin üzerinden sütü çektiğinde kremayı sürelim aralıklı muzları dizelim.
- En son üzerine krema ve çikolata karışımını muzların üzerine gezdirelim.
- Beyaz çikolata ve antep fıstığı ile süsleyelim. ????affiyet olsun????.