teknolojiuzmani
FD Üye
Malaga pasta Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt (200 ml)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 /2 paket sade toz krem şanti
- 200 ml krema
- 80 gram bitter çikolata
- Ayrıyeten 4-5 adet muz
Malaga pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kekini hazırlıyoruz.
- Yumurta ve şeker güzelce beyaz bir kıvam alana kadar mikserle çırpıyoruz .
- Sonra sırasıyla sıvı gereçleri ekliyoruz.
- Kakao, un ,kabartma tozunu ekleyip hepsini çırpıyoruz.
- Kalıp olarak tart kalıbı orta uzunluk 30 cm borcam kare yada yuvarlak fırın kabı kullanabiliriz.
- Tart yada pasta kalıbı kullanacaksak içini çok güzel halde katı yağla yağlıyoruz harcı kalıba döküyoruz.
- 170 derece fırında 35-40 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Fırından çıkan keki beş dakika dinlenmeye alıyoruz üzerine yarım çay bardağı sütü gezdiriyoruz.
- Kremayı hazırlıyoruz toz krem şanti hariç tüm gereçleri karıştırıp pişmeye alıyoruz daima kıvam alana kadar katıştıyoruz.
- Sıcak kremaya toz şantiyi ek edip güzelce çırpıyoruz altını kapatıyoruz.
- Sıcak kremayı keke döküyoruz krema hafif soğuyunca muzları üzerine diziyoruz.
- Ganaj hazırlıyoruz kısık ateşte kremayı eritiyoruz içine çikolatayı ek edip karıştıyoruz muzların üzerine döküyoruz.
- Üzerini istek ettiğimiz üzere süslüyoruz. 4- 5 saat dolapta dinlendiriyoruz servise hazır.
Not; tercihe nazaran ganaj için krema ve çikolata yerine bir paket toz çikolata sosunu paket üzerinde yazılı biçimde hazırlayıp kullanabiliriz.
Malaga pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı