teknolojiuzmani
FD Üye
Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek İçin;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket krem şanti
- 200 ml krema ılıyınca içine
- 140 gr bitter çikolata konup karıştırılır.
- 1.5 çay bardağı süt
- 5 veya 6 adet muz
Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker mikser ile iyice çırpın.
- Ardından sıvı yağ, süt, kakao, un, vanilya, kabartma tozu ve karbonat eklenir mikserle iyice karıştırıyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.
- Pişen ve soğuyan keki bir buçuk çay bardağı süt ile ıslatıyoruz. Sütü çekmesi için kürdan ile delikler açalım.
- Krema malzemeleri süt,şeker,nişasta,un ocağa alınır.Piştikten sonra bir tatlı kaşığı tereyağı eklenir ve karıştırılır ardından bir paket krem şanti eklenir mikserle iyice karıştırılır.
- Ardından soğuyan kremayı kekin üzerine eşit şekilde sürelim.
- Ganajı için krema ılıyınca bitter çikolata konulup karıştırılır
- Sonra dörde bölünmüş muzları kremanın üzerine yan yana sıralıyoruz.
- Üzerine hazırlanan ganajı eşit şekilde döküyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi ,çilek ile süsleyebilirsiniz. Servise hazır afiyet olsun ( üzerine fındık kırığı veya ceviz ile de süsleyebilirsiniz. ).