elektronikci
FD Üye
Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker tozu
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı dolu nişasta
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 7 tane muz
- Yarım su bardağından bir parmak fazla süt (keki ıslatmak için)
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker tozu
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
- 1 paket krema
- 80 gram sütlü çikolata
- 80grambitter çikolata
- Beyaz çikolata
Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için birinci yumurta ile şekeri mikserle çırpıyoruz .
- Sonrada sıvı yağ, sütü ,unu, nişastayı ,kakaoyu, kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip karıştırıp borcama döküyoruz .
- 180 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika pişiriyoruz .
- Sonrada sonrada soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan yarım su bardağından bir parmak fazla süt keki üzerine döküyoruz.
- Muhallebisi için ;sütü ,unu, yumurtayı, nişastayı ,şekeri tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırıp pişiriyoruz .
- Sonrada soğumaya bırakıyoruz soğuduktan şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpıyoruz.
- Muhallebiyi kekin üzerine döküyoruz .
- Sonra ganaj için kremayı eritip ,çikolatayı ekleyip ,sos haline getirip dolapta 10 dakika dinlensin.
- Muzları büyükse ortadan 2 ye bölüp kremanın üzerine yerleştirelim, sonrada dolapta dinlenen sosu muzların üzerine dökelim.
- Beyaz çikolatayı benmari metodu eritip pastayı düşleyelim ,dolapta 2 saat dinlendirin sonrada servis yapalım afiyet olsun.