Malaga Pastası Tanımı İçin Gereçler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 2 kaşık nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 700 ml süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık tereyağ
- 1 poşet krem şanti
- 12 adet muz
- 1 çay bardağı ıslatmak için süt
- 1 kutu krema
- 150 gram bitter çikolata
- Fındık yahut fıstık
Malaga Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için evvel yumurtaları ve şekeri döküyoruz köpürene kadar çırpıyoruz.
- Süt, sıvı yağı ekleyip karıştıralım akabinde un, kakao, nişasta ve kabartma tozunu eleyip kek karışımına ekliyoruz ve düşük ayarda çok az karıştırıyoruz.
- Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama döküp 170 derede alt üst ayarda 20dk pişiriyoruz.
- Kürdan testi yapmadan çıkarmayın.
- Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
- Tereyağ ve krem şanti hariç tüm gereçleri bir tencereye koyup devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
- Yoğunlaşınca ocağın alto kapatılır bir kaşık tereyağ eklenir. Üzerini kapatıp biraz ılımaya bırakılır akabinde kremaya bir poşet ekleyip mikserle 3-4 dk yüksek periyotta çırpalım.
- Kekin üzerine kremayı düzgün bir formda yayalım muzları dizelim.
- Sosu için kremayı ısıtıyoruz kaynatmayın ocaktan alıp içine çikolatayı ekleyip karıştıra karıştıra eritiyoruz 5 dk bekletip.
- Çikolata sosu muzların üzerinden gezdiriyoruz.
- En son çikolata eritip süslüyoruz.
- Ben kenarlarını antep fıstığı ile süsledim.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.