![malaga.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/09/28/malaga.jpg)
Malaga Tarifi İçin Malzemeler
Keki için ;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 3.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu margarin
- 1 paket krem şanti
- 6 adet muz
- 1 paket krema
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
- Antep fıstığı tozu
- Çekilmiş fındık
Malaga Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz .
- Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip, unu, kabartma tozu ve vanilyayı katıp eliyoruz .
- 170 derecede fırının kapağını açmadan 35-40 dk pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı geçince üzerine 1 su bardağı süt döküyoruz.
- Fırında pişerken muhallebisini ocakta krem şanti ve margarini sona bırakarak kaynayana kadar karıştırıyoruz .
- Daha sonra ocaktan alıp krem şanti ve margarini katıp pürüzsüz kıvam elde edene kadar mikserler çırpıyoruz.
- Kekin üzerine yayıp muzları yerleştiriyoruz borcam büyükse muz artırılabilir küçükse azaltılabilir.
- Ganajını da hazırladıktan sonra muzların üstünden başlayıp tüm her yerine yayıyoruz.
- Daha sonra fındıkla ve antep fıstığı tozuyla süsleyip dolaba kaldırıyoruz bir gece beklerse çok daha güzel sonuçlar alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????????.