
Malaga Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 12 adet muz
- 3.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 poşet kremşanti
- 1 kutu krema
- 150 gram bitter çikolata
- Fındık
Malaga Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 yumurtayı, 1 su bardağı toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz.
- Daha sonra süt sıvı yağ ek ediyoruz bir iki dakika daha çırpıp un nişasta kakao kabartma tozu vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
- Evvelce ısıtılmış fırınımızda 170 derecede 25 dakikada kekimizi pişiriyoruz.
- Kremamızı hazırlayalım artık 3. 5 su bardağı sütümüzü tenceremize alalım. 1 yumurta sarısı, 1. 5 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı şekeri ilave edip yeterlice çırpma teli ile çırpıp, o denli ocağın altını açalım ve sonra karıştırarak pişirelim.
- Kremamız yoğunlaşınca ve kaynamaya başlayınca altını kapatıp, tereyağı ve toz kremşantiyi ek edip süratli hızlı çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Not: Orta ara karıştıralım soğuyana kadar.
- Sosumuza başlayalım. Kutu kremayı tavamıza alalım ısıtıyoruz hafif ılık olması kâfi ocaktan alıp sonra çikolatamızı içine atıp karıştıra karıştıra eritiyoruz bu biçimde sosumuzda hazır.
- Kekimiz ve kremamız piştikten sonra soğumasını bekleyip süslemesine geçelim. Kekimizin üstüne pastacı kremamızı sürüp üzerlerine muzlarımızı koyuyoruz görsellerde de göreceksiniz nasıl yerleştirdiğimi.
- En sonunda çikolata sosumuzu döküp fındık ile süslüyoruz