Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Malatya Arapgir Kömbesi

Malatya Arapgir Kömbesi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Malatya Arapgir Kömbesi Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 1 ,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un
İç harcı için
  • 3 adet büyük soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz karabiber pul biber kimyon
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Malatya Arapgir Kömbesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Uygun bir karıştırma kabı alınır.
  2. Hamuru için süt ,yoğurt ,su, sıvı yağ, yumurtanın beyazı tuz alabildiği kadar un kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur olacak.
  3. İç harcı için soğanlar yemek doğranır.
  4. Uygun bir tavaya alınır.
  5. Kıyma koyulur salça koyulur güzelce kavrulur.
  6. Baharatlar atılır tuzu da atılır. Soğumaya bırakılır.
  7. Fırın tepsisi yağlanır.
  8. Hamur bezelere ayrılır açılır. Her katına iç harç katılır.
  9. Bütün katlar bittikten sonra üst katına yumurta sürülür.
  10. Sıvı yağ gezdirilir dilimlenir.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Malatya Arapgir Kömbesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Malatya Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler 1 kg un1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su İç harcı için: 1 çay bardağı sıvı yağ2adet orta boy patates300 gram yarım yağlı kıyma3 yemek kaşığı un2 çay kaşığı tuz2 adet büyük soğan1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
11 Katlı Malatya Kömbesi Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay kaşığı maya1 tatlı kaşığı sirke2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker4-5 bardak un İç Harcı İçin 350 gram yağlı kıyma1 çay bardağından biraz az sıvı yağ3 – 4 tane soğanŞeker (Karamelize soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Akçadağ Kömbesi (Malatya) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 paket kuru mayaTuzAldığı kadar un (3,5 -4 su bardağı) kullandım İç harcı için 2 kuru soğan3 orta boy patatesYarım çay bardağı sıvı yağKekikTuzPulbiberMaydanoz Üzeri için 2 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta sarısıÇörek otu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Kömbe (Malatya Kömbesi) Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo un ben 1 kasesini tam buğday unu kullandım1 paket yaş maya1 çay kaşığı toz şeker1,5 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su ayarlı biçimde koyulacak yumuşak ekmek hamuru yoğuracağız İçi için; 4-5 tane rendelenmiş suyu sıkılmış patates3-4 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Elazığın İçli Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 3 yemek kaşığı yoğurt1 adet yumurta2 yemek kaşığı zeytinyağı4-5 su bardağı un (Az gelirse ekleme yapabilirsiniz)1 çay kaşığı kabartma tozu2 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı tuz İç harcı için; 5 -6 adet kuru soğanYarım çay bardağı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,568Kullanıcılar
muratxboz06Son üye
Üst Alt