iltasyazilim
FD Üye
Resimli Malatya Kebabı tarifi
Malatya Kebabı yapılışı
Malatya Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler:
350 gram ince bulgur
350 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
2 adet yumurta
Değişken yağ
Yapılışı:
Derin bir kaseye;ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun Yoğururken azarlama, azar su ek ederek yumuşatabilirsiniz
Yoğurduktan sonradan yine elinizi suya batırarak dairesel yassı köfteler hazırlayın
Köfteleri kay namış tuz suda güya kıvama gelene değin haşlayın ve süzün
Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan daha sonra köf teleri önce çırpılmış yumurtaya sonradan una bulayarak kızgın yağda kızartın
Bir peçetenin üstünde yağını aldıktan sonradan yeşilliklerle servis yapın *
Malatya Kebabı yapılışı
Malatya Kebabı nasıl yapılır
Malzemeler:
350 gram ince bulgur
350 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
2 adet yumurta
Değişken yağ
Yapılışı:
Derin bir kaseye;ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun Yoğururken azarlama, azar su ek ederek yumuşatabilirsiniz
Yoğurduktan sonradan yine elinizi suya batırarak dairesel yassı köfteler hazırlayın
Köfteleri kay namış tuz suda güya kıvama gelene değin haşlayın ve süzün
Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan daha sonra köf teleri önce çırpılmış yumurtaya sonradan una bulayarak kızgın yağda kızartın
Bir peçetenin üstünde yağını aldıktan sonradan yeşilliklerle servis yapın *