
Malatya Metodu Ispanaklı İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
İç Gereci
- 3 adet soğan
- 1 kilo ıspanak
- 1 paket margarin
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 1 kilo köftelik bulgur
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
Malatya Yöntemi Ispanaklı İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- Soğanları yemeklik doğrayıp tavada pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Ispanakları doğrayıp yıkandıktan sonra kavrulan soğana ekleyip tuz, karabiber, pul biber ide ekledikten sonra suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Kavrulan iç harcı soğumaya bırakıyoruz.
- Bu sırada yoğurma kabına köftelik bulguru koyup üzerine iki su bardağı kaynar su ekleyip üzerine örtü kapatıp 10 dakika kadar bekletiyoruz.
- Bekleyen bulgurun üzerine unu ek edip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp parmağımızla için açıp ıspanaktan bir yemek kaşığı kadar ekledikten sonra kapatıyoruz. Materyaller bitene kadar tıpkı süreci uyguluyoruz.
- Tencere de kaynayan suya köfteleri koyup beş dakika kadar haşlıyoruz. İsteğe bağlı tereyağı kızdırıp haşlanan köftelerin üzerine döküyoruz ve istenilen formda servis ediyoruz afiyet olsun
.