Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Malatya Usülü Lahana Sarması ( Lezzetine Bayılacaksınız)

Malatya Usülü Lahana Sarması ( Lezzetine Bayılacaksınız)
0
181

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
malatya-usulu-lahana-sarmasi-lezzetine-bayilacaksiniz-1.jpg

Malatya Yordamı Lahana Sarması ( Lezzetine Bayılacaksınız) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet orta uzunluk beyaz lahana
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet orta uzunluk rendelenmiş soğan
  • 2-3 adet rendelenmiş soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Üzeri sosu için;
  • 1 adet büyük uzunluk ufak rendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 3-4 şu bardağı sıcak su

Malatya Yolu Lahana Sarması ( Lezzetine Bayılacaksınız) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencereye suyu koyup kaynatalım.
  2. Bütün lahanayı birkaç modüle bölüp yıkayıp sonra tenceredeki kaynayan suya koyup 5 dakika bir tarafı haşlandıktan sonra büyük kaşık yardımıyla öteki tarafını çevirip 5-10 dakika ortası haşlayalım.
  3. Haşlanan mağazaları çıkarıp çabucak soğuk suya koyup 5 dakika bekletelim sonra köklerinden ayırıp sarmalık boyutunda keselim.
  4. Kökleride tencerenin tabanına dizelim ki sarmalar piştiğinde tabanına tutmasın.
  5. Bir yandan pirinçi ve pilavlık bulguru yıkayıp üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı koyup ,sonra salçaları, sıvı yağını ve baharatları koyup bi hoş karıştıralım.
  6. Sonra iç harçtan bi ölçü alıp kesilmiş lahana yaprağının üzerine koyup saralım.
  7. Yapraklar bitene kadar sarmaya devam edip tencereye dizelim.
  8. Üzeri sosu için bi küçük tencereye ufak rendelenmiş soğanı koyup kavuralım sonra salçayı koyup kavuralım.
  9. Naneyi ve suyu koyup en son tuzu koyup kaynatalım.
  10. Kaynayan sosu tenceredeki lahana sarmalarının üzerine yavaş yavaş ekleyelim.
  11. Birinci evvel hafif harlı ateşte pişirin fokurdamaya başlayınca tencerenin altını kısıp yarım saat kadar yavaş yavaş ağır pişsin.
  12. Pişen sarmaların altını kapatıp kapağını açmadan 15-20 dakika dinlendirelim.
Vee pişen lokum üzere sarmalar afiyetle tüketmeye hazır????????.

Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????.
 
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,024Kullanıcılar
kelleavcisiSon üye
Üst Alt