Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Malatya Usulü Nefis Kısır Tarifi (Böylesini Mutlaka Deneyin)

Malatya Usulü Nefis Kısır Tarifi (Böylesini Mutlaka Deneyin)
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Malatya Yöntemi Nefis Kısır Tanımı (Böylesini Kesinlikle Deneyin) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik yada kısırlık bulguru (köy bulguru kullandım)
  • 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • Göz kararı tuz ( mesken salçası kullanıyorsanız tuz ölçüsünü ayarlayabilirsiniz)
  • 2 su bardağı kaynar sıcak su
  • 1 adet limonun suyu
  • Karabiber,
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kuru nane
  • Kuru reyhan
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi,( isteğe bağlı)
  • Marul
  • Ufak doğranmış maydanoz
  • Rendelenmiş mor lahana
  • 1 kase ufak doğranmış kornişon turşu ( yoksa kaide değil)
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
Not; bu kısır tanımımızın özelliği biraz yağlı bol ekşili ve bol yeşillikli olur..


Malatya Metodu Nefis Kısır Tanımı (Böylesini Kesinlikle Deneyin) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bir tencereye yada derin tavaya bulguru ve salçayı, tuzunu koyup üzerine kaynar suyu ekleyip bi hoş kaşıkla karıştırıp ocağın üzerine alıp yalnızca 2-3 dakika kısık ateşte tencere ısınana kadar bekletelim ve karıştırıp ocağın altını kapatalım.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp üzerini örtüp bi yarım saat bekletelim.
  3. Bu ortada yeşillikleri yıkayıp süzüp doğrayalım.
  4. Demlenmiş kısırlık bulguru bir yoğurma kabına boşaltıp baharatları koyup bulguru hafif yoğurur üzere elimizle harmanlayalım.
  5. 1 su bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımından azar azar ekleyip hafif karıştırıp harmanlayalım.
  6. Sonra isteğe nazaran nar ekşisini yada limon suyunu koyup karıştıralım.
  7. En son doğradığımız yeşillikleri ve doğranmış kornişon turşuyu ek edip son bi sefer harmanlayalım.
  8. Servis tabağına koyup yanında ayranla afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Malatya Yolu Nefis Kısır Tanımı (Böylesini Kesinlikle Deneyin) Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,671Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt