Malatya Yöntemi Nefis Kısır Tanımı (Böylesini Kesinlikle Deneyin) İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik yada kısırlık bulguru (köy bulguru kullandım)
- 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- Göz kararı tuz ( mesken salçası kullanıyorsanız tuz ölçüsünü ayarlayabilirsiniz)
- 2 su bardağı kaynar sıcak su
- 1 adet limonun suyu
- Karabiber,
- Pul biber
- Kimyon
- Kuru nane
- Kuru reyhan
- Yarım çay bardağı nar ekşisi,( isteğe bağlı)
- Marul
- Ufak doğranmış maydanoz
- Rendelenmiş mor lahana
- 1 kase ufak doğranmış kornişon turşu ( yoksa kaide değil)
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Malatya Metodu Nefis Kısır Tanımı (Böylesini Kesinlikle Deneyin) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir tencereye yada derin tavaya bulguru ve salçayı, tuzunu koyup üzerine kaynar suyu ekleyip bi hoş kaşıkla karıştırıp ocağın üzerine alıp yalnızca 2-3 dakika kısık ateşte tencere ısınana kadar bekletelim ve karıştırıp ocağın altını kapatalım.
- Tencerenin kapağını kapatıp üzerini örtüp bi yarım saat bekletelim.
- Bu ortada yeşillikleri yıkayıp süzüp doğrayalım.
- Demlenmiş kısırlık bulguru bir yoğurma kabına boşaltıp baharatları koyup bulguru hafif yoğurur üzere elimizle harmanlayalım.
- 1 su bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımından azar azar ekleyip hafif karıştırıp harmanlayalım.
- Sonra isteğe nazaran nar ekşisini yada limon suyunu koyup karıştıralım.
- En son doğradığımız yeşillikleri ve doğranmış kornişon turşuyu ek edip son bi sefer harmanlayalım.
- Servis tabağına koyup yanında ayranla afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.