Malatya Usulu Tarhana Corbası Tarifi
Resimli Malatya Usulu Tarhana Corbası
Malatya Usulu Tarhana Corbası
imagesmalatyausulutarhanacorbasitarifi5ad42ca762607
Malzemeler
8 adet Malatya tarhanası
56 adet ıspanak yaprağı
Yarım kahve fincanı kara nohut
1 su bardağı yoğurt
Tereyağı
Nane
Kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı
Bir gece oncesinden tarhanayı corba yapacağınız tencereye koyun ve 4 bardak iyi su ile ıslatın Bu işlem tarhanaları yumuşatıyor
Aynı şekilde bir gece oncesinden kucuk bir tencereye kara nohutların uzerini gececek kadar su koyun
Ertesi gun ikisini de sularını değiştirmeden ateşe koyun Tarhanayı iyice dağılıp yoğunlaşana kadar pişirin Bu yaklaşık 45 dakika surer
Ispanakları ince ince doğrayıp tarhanaya ekleyin Haşlanmış ve yumuşamış nohutları da kara suyunu suzdurup tarhanaya ekleyin
Bir kasede bir bardak yoğurdu bir bardak ılık su ile iyice karıştırın Topak kalmamasına dikkat edin
Yoğurdu tarhanaya ekleyin Ispanaklar yumuşayana kadar biraz daha pişirip altını kapatın
Yoğurdun kesilmemesi icin tuzu, tarhana ve yoğurt birbiriyle ozleştikten sonra ekleyin
Ayrı bir tavada, sıvı yağda (aslında tereyağı koyarlar ama ben sıvı yağ tercih ediyorum) nane ve kırmızı biberi kokusu cıkana kadar kızdırıp corbanın uzerine dokun
Afiyet olsun
Resimli Malatya Usulu Tarhana Corbası
Malatya Usulu Tarhana Corbası
imagesmalatyausulutarhanacorbasitarifi5ad42ca762607
Malzemeler
8 adet Malatya tarhanası
56 adet ıspanak yaprağı
Yarım kahve fincanı kara nohut
1 su bardağı yoğurt
Tereyağı
Nane
Kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı
Bir gece oncesinden tarhanayı corba yapacağınız tencereye koyun ve 4 bardak iyi su ile ıslatın Bu işlem tarhanaları yumuşatıyor
Aynı şekilde bir gece oncesinden kucuk bir tencereye kara nohutların uzerini gececek kadar su koyun
Ertesi gun ikisini de sularını değiştirmeden ateşe koyun Tarhanayı iyice dağılıp yoğunlaşana kadar pişirin Bu yaklaşık 45 dakika surer
Ispanakları ince ince doğrayıp tarhanaya ekleyin Haşlanmış ve yumuşamış nohutları da kara suyunu suzdurup tarhanaya ekleyin
Bir kasede bir bardak yoğurdu bir bardak ılık su ile iyice karıştırın Topak kalmamasına dikkat edin
Yoğurdu tarhanaya ekleyin Ispanaklar yumuşayana kadar biraz daha pişirip altını kapatın
Yoğurdun kesilmemesi icin tuzu, tarhana ve yoğurt birbiriyle ozleştikten sonra ekleyin
Ayrı bir tavada, sıvı yağda (aslında tereyağı koyarlar ama ben sıvı yağ tercih ediyorum) nane ve kırmızı biberi kokusu cıkana kadar kızdırıp corbanın uzerine dokun
Afiyet olsun