iltasyazilim
FD Üye
Malatya Usulü Tarhana Çorbası Tarifi
Resimli Malatya Usulü Tarhana Çorbası
Malatya Usulü Tarhana Çorbası
Malzemeler
8 adet Malatya tarhanası
56 adet ıspanak yaprağı
Yarım kahve fincanı kara nohut
1 su bardağı yoğurt
Tereyağı
Nane
Kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı
Bir gece öncesinden tarhanayı çorba yapacağınız tencereye koyun ve 4 bardak iyi su ile ıslatın Bu operasyon tarhanaları yumuşatıyor
Benzer şekilde bir gece öncesinden minik bir tencereye kara nohutların üzerini geçecek değin su koyun
Ertesi gün ikisini de sularını değiştirmeden ateşe koyun Tarhanayı adamakıllı dağılıp yoğunlaşana kadar pişirin Bu yaklaşık 45 dakika sürer
Ispanakları ince ince doğrayıp tarhanaya ekleyin Haşlanmış ve yumuşamış nohutları da kara suyunu süzdürüp tarhanaya ekleyin
Bir kasede bir bardak yoğurdu bir bardak ılık su ile ayrıntılarıyla karıştırın Topak kalmamasına dikkat edin
Yoğurdu tarhanaya ekleyin Ispanaklar yumuşayana dek birazcık daha pişirip altını kapatın
Yoğurdun kesilmemesi için tuzu, tarhana ve yoğurt birbiriyle özleştikten sonra ekleyin
Öbür bir tavada, akışkan yağda (aslında tereyağı koyarlar ama ben sıvı yağ tercih ediyorum) nane ve kırmızı biberi kokusu çıkana dek kızdırıp çorbanın üstüne dökün
Sıhhat olsun *
Resimli Malatya Usulü Tarhana Çorbası
Malatya Usulü Tarhana Çorbası
Malzemeler
8 adet Malatya tarhanası
56 adet ıspanak yaprağı
Yarım kahve fincanı kara nohut
1 su bardağı yoğurt
Tereyağı
Nane
Kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı
Bir gece öncesinden tarhanayı çorba yapacağınız tencereye koyun ve 4 bardak iyi su ile ıslatın Bu operasyon tarhanaları yumuşatıyor
Benzer şekilde bir gece öncesinden minik bir tencereye kara nohutların üzerini geçecek değin su koyun
Ertesi gün ikisini de sularını değiştirmeden ateşe koyun Tarhanayı adamakıllı dağılıp yoğunlaşana kadar pişirin Bu yaklaşık 45 dakika sürer
Ispanakları ince ince doğrayıp tarhanaya ekleyin Haşlanmış ve yumuşamış nohutları da kara suyunu süzdürüp tarhanaya ekleyin
Bir kasede bir bardak yoğurdu bir bardak ılık su ile ayrıntılarıyla karıştırın Topak kalmamasına dikkat edin
Yoğurdu tarhanaya ekleyin Ispanaklar yumuşayana dek birazcık daha pişirip altını kapatın
Yoğurdun kesilmemesi için tuzu, tarhana ve yoğurt birbiriyle özleştikten sonra ekleyin
Öbür bir tavada, akışkan yağda (aslında tereyağı koyarlar ama ben sıvı yağ tercih ediyorum) nane ve kırmızı biberi kokusu çıkana dek kızdırıp çorbanın üstüne dökün
Sıhhat olsun *