Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Malatya Usulü Yumurtalı Kebap

Malatya Usulü Yumurtalı Kebap

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Malatya Tarzı Yumurtalı Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 kase yarma
  • 1 kase simit (İnce bulgur)
  • Su
Kızartmak için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Malatya Yordamı Yumurtalı Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına 2 kase olan yarma bulgurumuzu ve 1 kase olan (simit ince bulgurumuzu)tuzu koyun üzerine sıcak suyu döküp uygunca karıştırın kabın üzerine bir kapak kapatıp 5 dk dakika dinlendirin.
  2. Sonra bu karışımı tekrar azar azar avucumuzla su ekleyip düzgünce yoğuruyoruz. Hamurdan cevizden büyük kesimler alıp avuç içinde yuvarlayıp avucunuzun içinde bastıra bastıra yassı yuvarlak düzgün bir form veriyoruz.
  3. Daha sonra geniş bir tencereye suyu koyup kaynatın kanayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve biçim verdiğiniz hamurları tek tek kaynayan suya bırakıp 10-15 dakika haşlayın. Denetim maksatlı bir tane kebaba bakın pişmişse süzgece alın soğusun.
  4. Soğuduktan sonra kızartmak için 1 kaşık tereyağı ve 1 çay bardağı olan sıvı yağı tencereye alıp kızdırıyoruz. Isınan yağa soğuyan kebapları tek tek yumurtaya bekleyip altlı üstlü tavamızı doldurup koyup sırayla bu süreci yapıyoruz.
  5. Arkalı önlü çevirip istediğiniz formda kızartıyorsunuz ben çok kızarmış seviyorum o yüzden biraz çıtır oluyor. Yumuşak sevenler orta kızarta bilir.
Not: Yarma dediğimiz bulgur çeşidi ince unlu oluyor. Simit dediğimiz de kısır için yaptığımız bulgura yakın bulamazsanız kısır için kullandığınız bulgur çeşidinden yapabilir siniz lakin yarma kaide ???? Doğuya yahut güneydoğuya, adıyaman ,malatya Elazığ, Maraş a yolunuz düşerse kesinlikle edinin. ????.

Malatya Tarzı Yumurtalı Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Malatya Usulü Yumurtalı Kebap Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı ince bulgur *2 su bardağı un *1 yumurta *Ilık su *Tuz Kızartmak için: *Sıvı yağ Köfteleri bulamak için; *2 yumurta Malatya Usulü Yumurtalı Kebap Tarifi Yapılışı Bulgurumuzu genişçe bir kabın içerisine koyalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Malatya Yolu Yumurtalı Banık Köfte Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı köftelik bulgur1,5 su bardağı sıcak su2 adet yumurta1 su bardağı unYarım tatlı kaşığı tuz Köfteleri haşlamak için; Göz kararı su Sosu için; 2 adet yumurta1 çay bardağı süt1 yemek kaşığı unYarım tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Malatya Yordamı Analı Kızlı Tanımı İçin Gereçler İç harcı için: 500 gram orta yağlı dana kıyma3 adet büyük uzunluk soğan (Orta boysa 4 adet)Zeytinyağı1/2 (yarım) tatlı kaşığı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Köfte Hamuru İçin Bardak ölçüsü: 200 ml1 kg içlik köfteye özel bulgur (Yarma unu ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Malatya Yordamı Mercimekli İçli Köfte (Etliden Çok Daha Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı köftelik ince bulgur1 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı irmik3 su bardağı sıcak su1 adet yumurta1,5 su bardağı tam buğday unu1,5 su bardağı olağan beyaz un2 su bardağı soğuk çeşme suyu İç harcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Türkiyemizin her köşesinden lezzet fışkırıyor biliyorunuz. Her kentin kendine özel ve mahallî lezzetlerini sizler için tek tek yazdık. İşte Türkiye'nin 81 ilinin 81 lezzeti... 1. Adana-Adana Kebabı. 2004 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan tescil evrakını alan bu kebap Türkiye'nin en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt