Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Malatya’ya Özgü Peynirli (Çökelekli) Pide

Malatya’ya Özgü Peynirli (Çökelekli) Pide

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
malatyaya-ozgupeynirli-cokelekli-pide-1.jpg

Malatya'ya Has Peynirli (Çökelekli) Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 8,5 bardak un ( 950 gr)
  • 4 su bardağı su 800 ml
  • Yarım paket yaş maya yada 1,5 yemek kaşığı toz maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
İç gereci için;
  • 1 kilo çökelek beyaz peynir meskende hangi peyniriniz varsa yarı çökelek yarı beyaz peynirde kullanabilirsiniz
  • 1 demet maydanoz
  • 2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Peyniriniz tuzluysa) kullanmayabilirsiniz.
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ (Zeytin yağıda kullanabilirsiniz)
Kullandığım bardak klasik su bardağı 200 ml


Malatya'ya Has Peynirli (Çökelekli) Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Suyumuzu mayamızı karıştırma kabına alarak güzelce karıştırıyoruz. Unumuzu dikkatli bir biçimde ek ediyoruz. Hamurumuzu en az 10 dakika yoğuruyoruz. Yoğrulan hamurumuzu 10 dakika dinlendiriyoruz.
  2. Bu ortada iç harcımızı hazırlıyoruz. Bütün materyalleri karıştırma kabına alarak güzelce harcımızı karıştırıyoruz.
  3. Dinlenen hamurumuzu tezgahımıza alarak mandalina büyüklüğünde bezeler yaparak bir 10 dakika daha dinlendiriyoruz.
  4. Hafif un serptiğimiz tezgahta merdaneyle biraz açıyoruz daha sonra elimizle oval hale getiriyoruz. İç harcından koyarak kayık formunda kapatıp elimizle biraz uzatıyoruz.
  5. Fırınımızı evvelden 250 derecede ısıtıyoruz fırın tepsimize yağlı kağıt koyarak pidelerimizi yerleştiriyoruz. Isınan fırında 20 dakika da pidelerimizi pişiriyoruz. Dikkat ediyoruz fırından fırına farklılık gösterebilir.
  6. Fırından çıkan pidelerimizin kenarlarına tereyağı yahut zeytin yağı sürerek servise hazır hale getiriyoruz.
Not: Kalan bir kaç bezeyi de (Malatya) yağlı ekmeği yaptım sizlere de fikir olsun.

Malatya'ya Has Peynirli (Çökelekli) Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,727Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt