Mandalina Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 170 gram şeker
- 1 adet vanilya şekeri
- 90 ml yağ
- 135 ml fanta
- 1/2 (yarım) kabartma tozu
- 250 gram un
- 400 ml krema
- 50 gram pudra şekeri
- 1 vanilya şekeri
- 500 gram labne
- 3 kutu konserve mandalina
Mandalina Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için.Yumurta, şeker, vanilya şekeri ve yağı köpürene kadar çırpın.
- Fanta’yı ekleyin ve kısaca karıştırın.Kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
- Kalıbı yağlayıp karışımı dökün, önceden ısıtılmış 180 derece alt-üst ısıda yaklaşık 17-20 dakika pişirin.
- Kreması için :Vanilya şekeri ile kremayı sertleşene kadar çırpın.
- Pudra şekerini ve labne peyniri ekleyip kısaca karıştırın.
- Mandalinaları iyice süzün ve kremanın içine dikkatlice karıştırın.
- Buzdolabına kaldırın.
- İkisi de soğuyunca kremayı kekin üzerine yayın ve en az 3 saat soğutun.