iltasyazilim
FD Üye
Mandalina ve faydaları
Mandalina: Ilıman iklimlerde yetişen tatlı, sulu ve güzel kokulu bir meyveler olan mandalina, portakal ile benzer özellikler taşır ve bilhassa C vitamini açısından zengindir Ayrıca, A ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, brom ve fosfor minerallerini içerir Mandalinanın kabuğu ise P vitamini açısından zengindir
Mandalinanın Faydaları: Kanı temizler Yürek ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur Damar setliği ve felçte faydalıdır Sinirleri yatıştırır Akşam yemeğinden sonra yenecek 12 mandalina uykusuzluk çekenlere faydalıdır Bağışıklık sistemini güçlendirir Grip olanlara iyi gelir
Mandalina Nasıl Kullanılır? Taze meyve olarak yenebileceği gibi reçeli de yapılabilir Ayrıca, kabuklarından esans elde edilir Bilhassa Kabukları ince kıyılıp doğrudan ya da kek, pasta gibi tatlılara katılıp yenirse kalp ve damar sağlığı açısından faydası görülür *
Mandalina: Ilıman iklimlerde yetişen tatlı, sulu ve güzel kokulu bir meyveler olan mandalina, portakal ile benzer özellikler taşır ve bilhassa C vitamini açısından zengindir Ayrıca, A ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, brom ve fosfor minerallerini içerir Mandalinanın kabuğu ise P vitamini açısından zengindir
Mandalinanın Faydaları: Kanı temizler Yürek ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur Damar setliği ve felçte faydalıdır Sinirleri yatıştırır Akşam yemeğinden sonra yenecek 12 mandalina uykusuzluk çekenlere faydalıdır Bağışıklık sistemini güçlendirir Grip olanlara iyi gelir
Mandalina Nasıl Kullanılır? Taze meyve olarak yenebileceği gibi reçeli de yapılabilir Ayrıca, kabuklarından esans elde edilir Bilhassa Kabukları ince kıyılıp doğrudan ya da kek, pasta gibi tatlılara katılıp yenirse kalp ve damar sağlığı açısından faydası görülür *